Kezdőlap > Egyéb > Enhancement Crystal – félreértések…

Enhancement Crystal – félreértések…

szeptember 30, 2010 Hozzászólás Go to comments

Bár az alábbi irományom commentként megjelent az előző postnál, de gondoltam érdemes ezt a kérdést külön postban is tisztázni, hogy hatákonyabban oszlassuk el a félreértéseket:

Nézzük az enhancement crystal rendszerrel kapcsolatos félreértéseket:

 1. A crystalok a Tera-ban a filléres dolgok lesznek, a mobok csak úgy hányni fogják magukból gondolkodás nélkül.
 2. A Crystalok socketelésekor azok 100%-osan socketelődnek, SEMMILYEN módon nem fordulhat elő, hogy beletörik socketelés közben, stb.
 3. A socketelt crystalokat ki lehet venni vagy ki lehet cserélni. Ilyenkor a már socketelt kavicsot is meg tudod menteni nagyon nagy eséllyel. Mit is jelent ezt: kiszedéskor vagy csere esetén van egy kicsi esély arra, hogy a már socketelt kavics ‘beletörjön’. Én az FGT#1-en 20x cseréltem kavicsot és egyszer sem tört bele. FGT#2-es visszajelzések alapján is azt mondták, hogy cserénél szinte soha nem tört bele.
 4. A játék ‘death penalty’ rendszerét a crystalok adják. Ha meghalsz a TERA-ban akkor van szintén egy kicsi esély rá, hogy esetleg egyik-másik (nem az összes) crystal összetörik. Ez alapvetően egy nagyon fair megoldás, hiszen így a death penalty legalább nem money sinket vált ki mint pl. wow-ban vagy aionban. Saját tapasztalatom: FGT#1-en kb 7-8x haltam egyszer sem tört bele crystal. FGT#2-es tapasztalatok a terafansról: kb 6-8 halálonként fordult elő egyszer hogy egy-egy crystal beletört.

Tehát szó sincs itt arról, hogy pl. Aionhoz hasonlóan esélye van a crystal socketelésnek és ha nem sikerül, akkor minden beletörik; vagy pl. L2-höz hasonlóan ha nem sikerült az enchant akkor a tárgy is elpusztul. Ezeket a félreértéseket lehet is kitörölni az agyunkból!

ui: Az előző post frissült és az összes class számára bemutatásra kerül néhány hasznos – az adott classra szabott – crystalt. Aki még a tegnapi állapotot olvasta volna, azoknak javaslom, hogy pillantsanak bele.


Kategóriák:Egyéb Címke: ,
 1. Delebriel
  szeptember 30, 2010 - 9:27 de.

  Akkor jó, megnyugodtam. 😀

 2. szeptember 30, 2010 - 1:26 du.

  Bele van pillantva 😀 . Egyébként “Kristályok, amelyek jók lehetnek a(z) X nek” ez alatt ugye azt értettétek, hogy Nem csak annak a classnak szól az a socket 😀 Vagy tévedek?…

  • menorel
   szeptember 30, 2010 - 4:11 du.

   Így van. A kristályokon nincs class megkötés.

 3. Xedo
  szeptember 30, 2010 - 1:50 du.

  Szerintem ez egyértelmű hogy minden kaszt használhatja de például egy sima ütést gyorsító kő nem épp kell annyira egy Range karinak mint egy melee-nek.. 🙂 szerintem így értik a dolgot 😀

 4. szeptember 30, 2010 - 1:58 du.

  persze csak az lenne a jó ha ezeknek azért értékük is lenne és esetleg ha lesz rá craft akkor jobbakat is lehessen csinálni.

 5. Xedo
  szeptember 30, 2010 - 3:17 du.

  Szerintem tökéletes hogy így van , nem érek rá napi 6-7 órákat játszani.. ezt az élményt hagyjuk meg a kockáknak.. meg a koreaiaknak 😀

 6. zacsi
  szeptember 30, 2010 - 3:24 du.

  Igen xedo ne ne csak magadra gondolj hanem rájuk is. Ők viszik a hátukon a játékot nem te a napi 1 max 2 óra játékoddal.

 1. január 3, 2011 - 10:54 de.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s