Kezdőlap > Kasztok, TERA Online, Warrior > Class bemutató – Warrior

Class bemutató – Warrior

szeptember 4, 2010 Hozzászólás Go to comments

Warrior

A Warriorok a villámgyors harcra specializálódtak. Mindkét kezükben kard van, és tökéletes pontossággal támadnak. A Warrior támadásai viszonylag gyengék, de a jó időzítés és a pontosság teszi őket erőssé.  A harcos kaszt a csatában csak saját cselességére, és villámgyors sebességére számíthat. Precíz, és végtelenül gyors mozdulatainak egymásutánja még a legszívósabb ellenséget is képes pillanatok alatt a földre teremteni. Leszámítva azt a tényt, hogy a fejlesztők szándékosan száműzni akarták a TERA-ból. Idővel a már-már kötelező archetípusként funkcionáló assassin/rogue class-t átalakították tankká, és végül a warrior jól teljesít ebben a szerepben. (Nem beszélve arról hogy mostanában újra a DPS irányba akarják eltolni a fejlesztők) Természetesen semmilyen stealth/hide képességgel nem rendelkezik, de kétség kívül egy nagyon gyors csapásokra és összetett harci mozdulatokra támaszkodó classról beszélünk. Hogy miben hasonlít ezután a warrior class a assassin és a tank archetípusra együtt? A class több – előre scriptelt – összefüggő harci mozdulattal rendelkezik, assassin-like pl: a Backstab vagy a Poison Blade képességek. a Tank szerepet rengeteg skill segíti, úgy minden harmadik agrot növel (Charging SlashTorrent of Blows), és jó pár skill alatt nem sebződsz, vagy fele sebzést szenvedsz el(Death From Above). Emellett viszonylag nagy HP pool-al rendelkezik.Könnyű páncéljuk miatt gyorsak, és ez az előnyük (a class nem is tud heavy armorokat viselni). Emiatt és ügyességükkel együtt jóformán folyamatosan nyomás alatt tudják tartani az ellenséget, és emiatt a gyorsaság miatt tudnak kikerülni szinte bármit.

Áttekintés

A warrior kaszt kihasználja az ellenfelei lassúságát, tehetetlenségét, és ha lehet “álmukban” csap le rá. Fel sem eszmélhet az, akit egy harcos megtámadott. Fürge, és mozgékony. A bevitt sebzés mértéke nem túl nagy, de a sebzések bevitelének gyorsasága ellensúlyozza ezt.

Képességek, tulajdonságok

Ez a kaszt a gyorsaságra épít. Két külön fegyverével gyorsabban, és többször üt mint mások, ellenben nem viseli el jól a fájdalmat, illetve az egyszeri találat értéke sem túlontúl magas.

Fontos tudni, hogy a TERA-ban a meele classok is mana-t használnak a skillekhez. Azonban a TERA-ban a mana használat kifejezetten gyors. A warrior esetében egy úgy működik, hogy míg a ‘special attack’ képességek manába kerülnek, addig az alap ‘combo attack’ mana-t terel. Mivel a combo attack lényege, hogy felskálázd az azt követő special attack sebzését, ezért innentől kezdve csak odafigyelés kérdése, hogy soha ne legyen mana gondod. Minél kifinomultabban használod majd a skilljeidet, annál kevésbé kell majd figyelni a mana-ra. Érdekesség még, hogy a warrior classnak a passzív regen képessége is mana-t tölt vissza és sok más class-szal ellentétben, ez a passzív regeneráció skill combat módban is aktív.

Warrior Skilljei


A bemutató videó szintén rendermaxtól:

A második felétől kezd beindulni a dolog

Statok, értékek

Vitalitás statisztika
 • HP : 903
 • MP : 100/100
 • MP Regen sebesség : 5, természetes, és harci

Alap statisztika

 • Sebzés : 66
 • Védelem : 24
 • Mozgás sebesség : 120
 • Kritikus találat : 50

Alap Támadás Inf.

 • Irány : Előre
 • Távolság : 2M
 • Célpont-típus : Fegyver útja
 • Támadás Sebesség : 0.4
 • MP változás : -5

Ellenállás statisztika

 • Kritikus találat : 80
 • Root / Hold : 55
 • Méreg / betegség : 40
 • Függőség : 25
 • Zűrzavar : 40

Felszerelés statisztika

 • Fegyver Sebzés : 11
 • Páncél : 17

A post eredendően Krush gyűjtése alapján jött létre és a Gregi fordított le nekünk. Én csak néhány ponton belekontárkodtam.


Kategóriák:Kasztok, TERA Online, Warrior Címke: , ,
 1. pocakattys
  szeptember 4, 2010 - 3:02 de.

  Menorel te mikor alszol? (Jó ma én sem aludtam)

  EGyébként köszi neked és Greginek is!

 2. Chiccoo
  szeptember 4, 2010 - 7:21 de.

  Köszi! Teccik! 🙂

 3. Norgi
  szeptember 4, 2010 - 7:54 de.

  Valószínűleg ez lesz az én kasztom , bár tankolni akkor se lesz jó szerintem

  • muDao
   szeptember 4, 2010 - 8:31 de.

   Jah, itt inkább tényleg a harcosságára mentek rá, darálni kell vele, mint a bolond. 🙂

 4. Delebriel
  szeptember 4, 2010 - 7:59 de.

  Ej én tutira ezzel leszek TERA-ban. 🙂

 5. kasyadmhh
  szeptember 4, 2010 - 9:02 de.

  Nem örülnék neki, ha itt is úgy eltúloznák az “álrugó” szerepét, mint más mmo-kba.

 6. Norgi
  szeptember 4, 2010 - 9:04 de.

  Egy valamit nem értek, hogy miért van 3 (4 ha lancert is belevesszük) warrior a játékban. Olyan mintha fogtak volna egy kasztot és abból csináltak 3at.

  • menorel
   szeptember 4, 2010 - 9:12 de.

   Valójában a három class (warrior, berserker és slayer) nagyon is különböző. Ahogy mindhárom classnak elolassátok a leírását ezt eléggé nyilvánvaló lesz. Mindenesetre ha a tervezőasztalt nézzük, akkor az alap koncepció az lehetett, hogy ha már egyszer action combat system, targetless rendszerrel, akkor főleg olyan classok legyenek a játékban, akiknek ez a rendszer nagyon fekszik.

   • Norgi
    szeptember 4, 2010 - 9:25 de.

    Igen valószinüleg ez az oka, azt értem,hogy skillekben nagyon különbözőek és másra is használhatóak, de mint alap kaszt mind1ik egy warriorból származik

 7. Aya
  szeptember 4, 2010 - 12:50 du.

  Sziasztok!
  Nekem nagyon tetszik ez a kaszt, s szerintem teljesen logikus, hogy tankolni is lehet vele (pl aionban is jól lehetett az assával, csak mivel a hpja is kevés volt, így healernek izzadni kellett vele, de itt ugye neki van a legtöbb hpja). Ahogy néztem a szavazásokat a különböző honlapokon, a legtöbben ezt a kasztot preferálják (bár fórumokat olvasgatva az derült ki, hogy nem nagyon akarják elfogadni a tank mivoltját).
  Norgi, ezt a warriorból származást nem értem… a karakter kreációs videókban úgy tűnt, hogy rögtön kasztot választhatsz, nincs játékbeli kasztváltás. S itt a játékban a warrior annyira nem hasonlít a másik háromra, hogy nehéz elképzelni, mint a közelharci kasztok ősatyját.
  Kíváncsi vagyok, hogy vajon mennyire lesz ez “tömegkaszt”.

  • menorel
   szeptember 4, 2010 - 1:30 du.

   Norgi valószínűleg arra gondolt, hogy a négy meele class a szokásos ‘warrior’ archetípusból származtatható. Tehát meele közelharcos classok, amiket általában a warrior szokott megvalósítani más MMOkban.

   • Norgi
    szeptember 4, 2010 - 1:53 du.

    Pontosan

  • Norgi
   szeptember 4, 2010 - 1:52 du.

   Kicsit félre értettél, csak annyit mondtam,hogy amit tud a 3 kaszt azt egybe lehetett volna sűríteni ,mert mind1ik valamilyen warrior származék

   • krushwarok
    szeptember 4, 2010 - 2:25 du.

    Ha így gondolkodnának a készítők 2 és fél classból állna a játék egy univerzális melee egy univerzális caster és egy caster-ranged keverék. Jó ez így ahogy most van.

 8. nes
  december 18, 2011 - 8:46 du.

  Nem olvastam el teljesen minden kommentet de nekem lenne egy olyan kérdésem hogy a pap partyban csak heal lehet nem lehet olyas valami mint a wow-ban shadow pap?

  • december 18, 2011 - 10:04 du.

   Igen, a Priest alapvetően csak healre való. A shadowpap működésére talán leginkább a Mystic class hasonlít.

 9. ceta
  március 29, 2012 - 3:37 du.

  Norgi :
  Igen valószinüleg ez az oka, azt értem,hogy skillekben nagyon különbözőek és másra is használhatóak, de mint alap kaszt mind1ik egy warriorból származik

  Meglehet, de fizikális kasztoknál nem könnyű különlegességet csinálni csak is skillekkel. Egy magos kasztnál mi különbözteti meg a kasztokat? Semmi más szinte, csak a skillek. ha leszűkítjük íjász, asassin, wr, tank kasztra a fizikális kasztokat akkor ez a játék semmivel sem lenne különb a többinél… Jó ez így ahogy van.

 10. Prector
  április 4, 2012 - 8:57 du.

  Kösz! Szintén hasznos leírás.

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s