Kezdőlap > F.A.Q. > Gyakran Ismételt Kérdések (TERA)

Gyakran Ismételt Kérdések (TERA)

Lássuk azokat a kérdéseket, amelyek tipikusan elő szoktak kerülni, amikor valaki bele kíván ugrani egy új MMO-ba. Az alábbi kérdések nem TERA specifikusak, sokkal inkább azoknak szólnak, akik még szinte semmit nem tudnak a játékról, de előzetesen azért szeretnének képbe kerülni. Ha kérdésed van, akkor nézd át az alábbi kérdéseket, hátha találsz rá választ, ha nem és úgy gondolod, hogy a kérdésed mások számára is hasznos lehet, akkor tedd fel azt commentben, ha tudunk válaszolunk…

Kérdés: Mi az a TERA?

A TERA az első valódi akció MMORPG, az MMO-któl megszokott játékélményt ötvözi az akció játékoktól elvárható grafikával és intenzitással. A játékok teljes egészében tudják irányítani a karakterüket a játék nyújtotta dinamikus harci rendszerben.

Kérdés: Mivel másabb a TERA a többi MMORPG-hez képest?

A TERA egy úttörő harci rendszert mutat be, amely új utat nyit az MMORPG-k számára. A TERA innovatív akció harci rendszere lehetőséget ad a játékosok számára, hogy egy olyan világba csöppenjenek bele, amelyben tényleg csak a saját képességei határozzák meg a teljesítményét. Ez így önmagában furán/marketingesen hangzódhat. De a TERA egy valóban egyedülálló ‘target-less’ harci rendszert valósít meg. Más játékokkal ellentétben, itt tényleg megvan a lehetőséged, hogy elugorj a fireball és a nyílvessző elől, ahogy arra is val lehetőséged, hogyha közel férkőzik hozzád egy meele karaktert, akkor kitérj az ütései elől. A TERA-ban a védekező képességeket nem statisztikai számok határozzák meg, hanem a te reakcióidőd, azaz, hogy tényleg képes vagy-e megfelelő időben lereagálni, hogy el kell ugrani az adott ütés vagy spell elől. A dinamikus harci rendszer mellett a TERA még számos innovatív újdonságot vonultat fel, mint pl. a dinamikus politika rendszer (amelynek segítségével politikai karrierbe kezdhetsz, ahol a politikusakat nem a rendszer választja meg, hanem a játékosok választások útján). A TERA másik érdekessége, hogy a játék jellegéből adódóan teljes mértékben támogatja a ‘game controller’-eket. Tehát a harci rendszerhez nem feltétlenül van szükség egérre és billentyűzetre, egy dungeon-t nyugodtan végig tudsz úgy is küzdeni, hogy mindösszesen csak egy controllert tartasz a kezedben és közben valamilyen voice-chat rendszeren keresztül beszélgetsz a többi partytaggal.

Kérdés: Mikor fog megjelenni a játék?

Európában a játék 2012 május 3-ától játszható, de ezt megelőzően már április 28-tól megkezdődik a head-start.

Kérdés: Honnan tudom letölteni a TERA-t?

A játék letöltéséhez rendelkezned kell egy érvényes TERA accounttal. amit a http://account.tera-europe.com oldalon tudsz létrehozni/regisztrálni. Az accounthoz be kell írnod az érvényes kódodat, amit a megvásárolt játék mellé kapsz, agy a trial/béta kódodat, amik csak egy rövidebb ideig teszik elérhetővé a játékot. Érvényes kód megléte esetén az azonosítódnál megjelenik egy “Download” gomb, amivel le tudod tölteni a játékot.

Kérdés: Milyen korhatár besorolást kap a TERA? Várható hogy a különböző véres hatások kikapcsolásra kerülnek?

A játék végleges korhatár besorolása: PEGI-12. Tehát 12 évnél idősebb játékosok használhatják azt. A hivatalos besorolás a következő kiegészítéseket tartalmazza: “Non realistic looking violence towards human characters – Mild bad language
This game allows the player to interact with other players ONLINE”

Kérdés: Mi az a Bluehole Studio? (BHS)

2007-ben alapított cég, többnyire a koreai piac veteránja, tapasztalt fejlesztők; a termék kiadás és kommunikációban jártas szakemberek alkotják a céget. Ha részletesebb információk érdekelnek a BHS kapcsán, akkor látogasd meg az angol nyelvű honlapjukat: http://www.bluehole.net/eng

Kérdés: Mi a minimum hardware követelmény a játékhoz?

A hivatalos információk szerint:

 • Intel Core Duo 2 Processor
 • 2 GB RAM
 • NVidia GeForce 7600 or ATI Radeon X1800 GTO

Persze a játék még fejlesztés alatt van, de az eddigi tapasztalatok alapján a játék tényleg elfut egy ilyen gépen is, ennek ellenére azért nem árt, ha egy picit ennél jobb géppel vág bele a játékba a játékos.

Kérdés: Előfizetéses a TERA? Mennyit kell érte fizetni?

Hasonlóan más MMOkhoz, a TERA is havi előfizetéses konstrukcióban lesz elérhető. Az előfizetési konstrukciója közel azonos lesz a hasonló játékokkal. (kb havi 3000 HUF körül) A pontos havidíjak:

 • 1 month – €12.99
 • 3 months – €35.97 (3 x €11.99)
 • 6 months – €65.94 (6 x 10.99)
 • 12 months – €119.88 (12 x €9.99)

Kérdés: A TERA fog futni MacOS-en és Linuxon?

A jelenlegi fejlesztések alapján a TERA csak Windows platformon fog futni.

Kérdés: Mikor várható a következő béta?

A béta időpontokról itt találhatsz információkat: http://terahungary.hu/?page_id=42

Kérdés: Lesz minden fajból hím és nőnemű példány is?

Igen, minden fajból lesz férfi és nőnemű játszható példány is, kivéve a Barakát, ami egy olyan faj, amin belül nincsennek nemek. A franc se tudja, hogy hogyan szaporodnak, de rájuk nézve, inkább jobb nem is firtatni… Fontos még, hogy a Popori esetében külön fajként jelölik a hím és a nőstényt, így külön fajként érhető el az Elin.

Kérdés: Lesz a játékban Open-World PVP?

A játék kétféle szerver archetípust fog támogatni: PVE és PVP. A PVE szervereken a nyílt világban fene nagy béke honol a fajok között és legfeljebb csak a Battlegroundokon gyilkolják egymást. A PVP szervereken ezzel szemben azonban szabad a pálya, a szabály: ‘bárkit bárhol’. Természetesen a PVP szervereken is elérhetők lesznek a battegroundok és a PVP szerverek speciális PVP rewardokat is nyújtanak. A free PK (player kill) mellett a PVP szerver olyan addicionális funkciókkal is kiegészülnek, mint pl: a Guild vs Guild. Továbbá várható a közeljövőben a Server vs Server PVP funkció kiadása is.

Kérdés: Hogyan fogok tudni szintezni a TERA-ban?

A játék tervezésénél fontos cél volt, hogy a játékos maga választhassa meg a saját útját. Akár magányosan is kalandozhat, de ha úgy kívánja, akkor már a szintezés során szerezhet barátokat és akár a saját guildjében is komoly célokat érhet el. A tapasztalat szerzés elsődleges módszere a küldetések megoldása. A játék a legkevésbé sem kívánja a ‘koreai grind-fest’ feelinget nyújtani.

Kérdés: Lesznek a játékban ostromok?

Nem. Ellenben számos egyéb elfoglaltságot fog nyújtani a TERA végjátéka, néhány példa: heroic instanceok, outdoor PVP, Guild vs Guild, Nexus rendszer, Political rendszer.

Kérdés: A TERA Open-world vagy instanceolt MMO?

A TERA alapvetően open-world játék, amelynek bizonyos területei (tipikusan a dungeon-ök) instanceoltak.

Kérdés: Kaszt/Faj megkötések vannak a TERA-ban?

Nincs semmilyen megkötés, bármilyen kaszttal lehet játszani bármely faj esetén.


Kategóriák:F.A.Q. Címke: , , ,
 1. április 17, 2012 - 6:10 du.

  Map of Teraról feldobhatnátok ide egy nagy felbontású képet jó lenne szerintem azoknak, akik nem ismerik a Tera világának a térképét és hozzá teszem nekem is jól jönne egy 1600x1280as felbontású mondjuk 🙂 köszi

 2. kovhege
  május 21, 2012 - 7:21 du.

  üdv. Érdekelne, hogy lenne van-e lehetőség kipróbálni a játékot anélkül hogy meg kéne venni? köszi a válaszokat.

  • május 21, 2012 - 10:25 du.

   A játék már hivatalosan megjelent. Nincs Trial mód egyelőre, ha lesz később akkor jelezzük. Jelenleg az egyetlen mód a ‘Tell a friend’ opció, amivel egy aktív előfizetéssel rendelkező barátod meg tud hívni. Viszont erre mindenkinek csak egyszer van lehetősége, szóval arra ne nagyon számíts, hogy valaki ismeretlenül fog dobni egyet.

   • kovhege
    május 22, 2012 - 9:43 de.

    Ertem. Kosz hogy valaszoltal.

 3. május 22, 2012 - 12:19 du.

  kovhege :
  Ertem. Kosz hogy valaszoltal.

  Ha irsz egy e-mail címet a bir.attys@gmail.com cimemre, akkor (ha rájövök, hogy kell) küldöm a tell a friend meghivót.

 4. kovhege
  május 22, 2012 - 3:49 du.

  rendben, írom az e-mailt.

 5. Zsani
  május 27, 2012 - 4:37 du.

  Nagyon tetszik ez a játék, jó lenne kipróbálni… de nincs rá anyagim 😦

 1. No trackbacks yet.

Van erről véleményed? Jöhet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s